„Föld napja – avagy hogyan tegyünk környezetünk megóvásáért”

2017-04-18 Hírek

Kedves Szülő!

Óvodánk – a Tengereczki Alapítvány által meghirdetett pályázat keretén belül megnyert – két óriás társasjátékot egy délelőttre. Így idén ilyen formában is megünnepeljük Földünk napját.

Az eseményre: 2017. április 19-én /szerdán/ 8-12 óráig kerül sor, mely során – végül is a rossz időjárás miatt, nem a teraszokon, hanem – a tornatermekben játszhatunk a játékokkal. Ezt az időt felosztottuk a csoportok között, így senki sem marad majd ki az élményből. A programot egy projektbe ágyazva szeretnék megvalósítani, melynek címe –

„Föld napja – avagy hogyan tegyünk környezetünk megóvásáért”

Óvodánknak a környezettudatos nevelés és a hagyományok éltetése is kiemelt nevelési feladata.

Ezen a héten különféle programok valósulnak meg az időjárás függvényében. (pl. a témához kapcsolódó mesékkel, versekkel, énekekkel, mondókákkal, kézműves játékokkal emlékezik meg Földünkről, közös virág-, és bokorültetéssel, egy tavaszi udvari játszóval valósítjuk meg a hagyományéltetést, mely során a fiúk megtisztíthatják a kerti szerszámokat, feláshatják a kiskertet, a lányok pedig elültethetik a virágokat. A pályázatban több kommunikációs és médiaforrást is meg kellett jelölni, mely során óvodánk több újság megjelölése mellett, erre a napra meghívta a Szentendre TV-t is.

Szentendre. 2017. április 18.

Bene Andrásné óvodavezető és Heiligermann Zsófia a pályázat koordinátora