Református szakmai találkozó Pécelen

2010-04-11 Programok

Pécel 2010 április 9-10.
2010. április 9-10-én a Szentendrei Református Óvoda bezárta kapuit, mivel nevelés nélküli munkanap keretében Pécelre utaztunk, a Református Óvodák országos szakmai találkozójára.

A találkozóra 260-an jöttek el az ország minden részéről. A szervezők nagyon jó munkát végeztek, minden gördülékenyen zajlott, semmiben nem szenvedtünk hiányt. A reggeli rövid szeretetvendégség után Tariska Zoltán lelkipásztor tartott nekünk áhítatot, majd a Harangvirág Református Óvoda és Bölcsőde dolgozóinak énekkarát hallhattuk. Ezzel fel is töltődtünk a nap további részére. Nagyon jó előadások segítettek bennünket a hivatásunkat érintő témákban, például Marco de Leeuw van Weenen holland lelkipásztoré, aki a szentendrei gyülekezetünkben is végzett már szolgálatot. Az első nap inkább elméleti ismereteket szerezhettünk, a második napon pedig a hitre nevelő munka gyakorlatiasabb részébe nyertünk betekintést, és sok olyan ismeretet szereztünk, amit később mi is megvalósíthatunk az óvodában.

Pénteken este templomi hangversenyen vettünk részt. Két, a Harangvirág Református Óvodába járó gyermek anyukája zenélt hárfán és fuvolán. Az esti áhítatot követően kissé fáradtan, de sok ismerettel és tapasztalattal gazdagodva indultunk haza.

Másnap reggel a Harangvirág Református Óvoda udvarán gyülekeztünk és az óvodás gyerekek kedves kis előadását, éneklését hallgattuk meg a Teremtésről. Utána az óvodát is megcsodáltuk és vágyakozás töltötte el szívünket, amikor a szép tornatermüket láttuk, de azért legbelül tudjuk, hogy Isten segedelmével egyszer a mi óvodánknak is ilyen szép tornaterme lesz.

Az óvodai séta után újabb, gyakorlati ismereteket nyújtó előadásokon vettünk részt.
Ez a két nap mindannyiunk számára hasznos volt, és elősegítette szakmai, valamint hitbeli épülésünket is. Biztató és megnyugtató volt látni, hogy rajtunk kívül még sok óvodában tartják fontosnak a kisgyermekek hitének megalapozását és erősítését. Olyan erős összefogást és segítőkészséget láthattunk a szervezők, a Harangvirág Református Óvoda dolgozói és az óvodába járó gyerekek szüleinek részéről, amit ma egyre ritkábban tapasztalhatunk. Ez a konferencia a sok egyéb mellett ezért is volt nagyon hasznos, mert láthattuk, hogy összefogással bármit elérhetünk és jobbá tehetjük saját, és gyermekeink jövőjét.

Köszönjük a szervezést Bokor Anita óvodavezetőnek és munkatársainak valamint a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a találkozón!

Lakatos Ilona óvodapedagógus, Piros Csipkebokor csoport