Warning: exec(): Unable to fork [nice ffmpeg -i '/data/b/8/b86ce256-fec9-47d3-b65e-f08d7c3cbaa3/szro.hu/web/wp-content/plugins/wp-optimize/images/logo/wpo_logo_small.png' -y -qscale '85' -lossless 0 -compression_level 6 '/data/b/8/b86ce256-fec9-47d3-b65e-f08d7c3cbaa3/szro.hu/web/wp-content/uploads/wpo/images/wpo_logo_small.png.webp.lossy.webp' 2>&1] in /data/b/8/b86ce256-fec9-47d3-b65e-f08d7c3cbaa3/szro.hu/web/wp-content/plugins/wp-optimize/vendor/rosell-dk/exec-with-fallback/src/ExecWithFallback.php on line 111
Rólunk

Rólunk

Bemutatkozó írásunkat szeretettel ajánljuk minden kedves óvoda iránt érdeklődő szülőnek.

Óvodánk a Hév állomáshoz közel, családi házas övezetben található.
A Református óvoda – előzőleg Villasori óvoda volt – 2009. augusztus1-től került át az önkormányzat fenntartása alól a Szentendrei Református Egyházközség fenntartása alá. Már ezen a nyáron felújítás volt, elkészült 2 csoport új mosdója és öltözője, új bejárata lett az óvodának. Az épület egy része megszépült kívül, belül.

Fenntartónk 2010-ben egy Európai Uniós Pályázatot nyert meg. Ennek köszönhetően 2011-ben teljes felújítás vár ránk – új tornateremmel, férőhelybővítéssel, az épület teljes felújításával, mind a 4 csoportszobánk és a hozzájuk kapcsolódó mosdók, öltözők és folyosók megújulnak, és berendezésük megfelelően szolgálják majd a gyermekek nevelését.

Egy kisebb és egy nagyobb udvarunk van, melyek tágasak – szép nagy fák alatt – jól felszerelt mozgásfejlesztő, és udvari játékokkal.

Óvodánk 4 csoporttal üzemel. Minden csoportunkban vegyes életkorú gyerekekkel foglakozunk, 3-7 éves korig. A vegyes életkorú csoportok szervezése a gyerekek könnyebb beszoktatását, beilleszkedését, a családias légkör megteremtését teszi lehetővé. Pl. így a szülői igényeknek megfelelően a testvérek azonos csoportba járhatnak.

A csoportokban 2-2 óvónő és egy dajka foglalkozik a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődését szolgálva.

A nevelőtestület tagjait összeköti az azonos életszemlélet, a közös világnézet. Mindannyian elkötelezett, vallását gyakorló keresztyének vagyunk, s közösen valljuk, hogy nem elég jó pedagógusnak lennie annak, aki keresztyén gyermekeket akar nevelni, hanem példamutató életet élő, jó keresztyénnek is kell lennie. Szintén mindannyian valljuk, hogy a nevelés elsődleges színtere a család kell, hogy legyen, mi az óvodában csak kiegészíteni kívánjuk azt. Ideális esetben e kettő azonos elvek alapján valósul meg.

Az első 3 évünkben kimenő rendszerben folyik az új óvodai arculat kialakítása. Ez azt jelenti, hogy az átadás előtt idejáró gyerekek szüleit minden év elején megkérdezzük, igénylik-e a Hit életre nevelést. Természetesen az újonnan ide jelentkező gyerekek szülei már ezzel az igénnyel érkeznek az óvodába.

Célunk, egy olyan óvoda, ahová szívesen, jó kedvűen járnak a gyerekek, mert szeretetben, elfogadásban nevelődnek. A szülők elégedettek, mert biztonságban érzik gyermekeiket, kapcsolatunk pedig a kölcsönös bizalomra épül.

Helyi Óvodai Nevelési programunk 2010. szeptember 1-én lépett életbe.

Fő területei: Hitéletre nevelés, Népi hagyományaink ápolása és a Környezettudatos magatartás kialakítása.

Dorothy Law Holtz :Egy élet a kezedben című versének részlete

„Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek,
Megtanulnak türelmesek lenni.
Ha a gyerekek bátorítva élnek,
Megtanulnak bizalommal élni.
Ha a gyerekek megbecsülve élnek.,
Megtanulják megbecsülve érezni magukat.
Ha a gyerekek méltóságban élnek,
Megtanulják az igazságot.
Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat,
Megtanulnak hinni.
Ha a gyerekek hitelesen élnek,
Megtanulják mit jelent szeretni.
Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek,
Megtanulják megkeresni a szeretet a világon.”